Muutama ajatus eteisestä.

16.11.2022

Kuvitellaan tilanne jossa tullaan ulko-ovesta sisälle kotiin;  mitä näet edessäsi? Onko eteinen ahdas vai tilava? Tyhjä vai täynnä tavaraa? Kenkävuoren valloittajan unelma vai onko lattia edessäsi lähes tyhjä?  Tai ovatko lemmikkien tai lasten asusteet/ tavarat pitkin poikin naulakoita, tasoja tai lattiaa? Millainen tunnelma hetkessä on ja millainen on se tunne, joka valtaa sinut sillä hetkellä? Jos mielesi tekee peruuttaa takaisin ulos ja sulkea ovi perässäsi, saattaisi olla aika kiinnittää hetki huomiota eteisen toimivuuden parantamiseen.

Tähän avuksi voisi toimia esimerkiksi se, että laitat kellon ajastukselle vartiksi ja sitoudut siksi aikaa olemaan eteisessä tavaroita järjestäen tai käy näistä alla olevista kohdista kaikki, tai puolet kerralla läpi. 

1. Katso kausitakit, vain käytössä olevat jäävät eteiseen ja muut säilötään muualle.

2 Asusteet

3. Kengät 

4. Mieti omat paikat jokaiselle eteisen käyttäjälle, omat naulakkopaikat, korit ja kenkähyllyn paikat. 

5. Mieti onko kodissasi valmiiksi tarvittavat säilytysratkaisut vai alatko etsiä sopivia käytettynä tai uutena kaupasta.

6. Harrastusvälineet, myös tässä huomioi kaikkien harrastustavarat

7. Mahdolliset lemmikkien tavarat.

8. Käy läpi:

- kierrätä pienet ja hyväkuntoiset.

- säilytä vielä sopivat ja vie pois tilasta muualle säilöön. 

- korjaa tai kierrätä rikkinäiset tavarat esim. tekstiilikeräykseen 

Voisiko olla niin, että eteisestäsi tulisi kotisi käyntikortti näiden pienien muutoksien avulla?  Koti jonka näyttäisit ylpeydellä etkä anteeksi pyydellen ja kaaosta edessäsi häveten. Mielestäni kotihäpeästä puhuminen on nyt ajankohtaista ja siitä millä tavalla sitä voi lieventää kevyesti, ilman että voimavarat eivät vapaa-ajasta kulu siihen. Kodin tunnelmaa voi rauhoittaa tai piristää oman tarpeen mukaan valitsemalla värimaailman, toimivat kalusteet ja tekstiilit.

Jokaisen kodin tulisi olla se paras paikka maailmassa, jossa voisi olla rennosti ja olla täysin oma itsensä. Kylään tulevat läheiset, ystävät tai vaikka uudet tutut olisi mukava päästää eteiseen ja siitä eteenpäin kotiin. 

 

Iloa päivään!

Terkkusin Kajsa

© 2022 Sirox oy (Y-tunnus 3334046-6), Paavolantie 37 D 24 ,34240 Kämmenniemi (Tampere)
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita