Muutto ja pakkaaminen.

26.12.2022

Muuton ollessa ajankohtaista kannattaa aloittaa pakkaaminen ajoissa, ja tehdä joka päivä jonkun verran. Esimerkiksi pakata pari laatikkoa ja muutaman jätesäkillinen päivässä niistä tavaroista joita et joka päivä tarvitse kuten kausitavarat (takit ja kengät). Voit merkitä laatikon päälle tai sivuun, mitä siellä on ja mihin huoneeseen tavarat kuuluvat uudessa kodissasi. 

Muutossa on hyvä tilaisuus karsia tavaramäärää, ja pakata vain ehjät sekä mielekkäät tavarat ja poistaa rikkinäiset ei enää käytössä olevat tavarat pois. Myös määrällisesti sinulla voi olla liikaa esimerkiksi käsipyyhkeitä, serviettejä tai patalappuja. Lajittele poismenevät tavarat niiden kunnon mukaan, ja lajittele ne  lahjoita, myy ja kierrätä -kategorioihin. 

Suunnittelu on osa järjestämistä vahvasti. Kuinka paljon tarvitset mitäkin tavaraa? Riittääkö kaksi varapeittoa vieraita varten vai onko kuusi kappaletta tarpeeksi? Mieti mihin säilöisit ne, jos niitä tarvitaan vain harvoin. Onko tavarat edelleen arkea helpottavia vai voisiko esimerkiksi hoitopöydän, potan ja vaipparoskiksen poistaa kun lapsi on jo kouluikäinen? Tarvitsetko enää kauhaa, jossa kahva on katkennut tai mukia, jossa korva on hajonnut? Laita muistoesineitä tai keräilyaarteita esille hyllyille. Niitä voi kiinnittää ihan katon rajaan asti.  Voit miettiä, onko muistoesineidesi paikka hyllyllä näkyvissä vai kenties muistolaatikossa yläkaappiin sijoitettuna.

Mieti siis, mitä tavaroita haluat säilyttää, ja käyttää uudessa kodissa. Tavoitteeksi voit ottaa, että viet varastokoppiin säilytykseen mahdollisimman vähän tavaroita. Näin ehkäiset varastoasi muuttumasta tavaroiden hautausmaaksi. Jos keräilet joitain tiettyjä esineitä, niin olisiko niille aika keksiä uusi paikka tai säilytyskaluste jos niiden nykyinen paikka ei enää palvele tätä hetkeä.

Voit miettiä värimaailmaa tai sisustustyyliä. Mitä haluat siinä korostaa tai keventää. Sopivatko nykyiset kalusteesi uuteen kotiin? Muuttuuko neliöiden määrä myös vai onko vanha asunto kulmikkaampi tai avoimempi. Voit joutua miettimään vanhojen huonekalujen tarvetta uudestaan. Lipaston tilalle saatat tarvita kapeamman ja korkeamman kaapin, joka taas toimisi tilassa paremmin.

Kun suunnitelma on selkeä ja tavoitteet kunnossa , niin stressitaso laskee ja muuttopakkailu tuntuu helpommalta hoitaa.

Iloa päivään!

 Terkkusin Kajsa

© 2022 Sirox oy (Y-tunnus 3334046-6), Paavolantie 37 D 24 ,34240 Kämmenniemi (Tampere)
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita