Muutto ja tavaroiden purkaminen.

19.01.2023

Nyt on haettu vanhasta paikasta ja viety uuteen paikkaan tavarat laatikoissa, säkeissä tms. Seuraavaksi alkaa toinen tuskastumisen potentiaalinen paikka:  tavaroiden purkamisen tuska. Kun on päästy siihen pisteeseen muutossa, että kaikki on uudessa kodissa, mutta energiat ovat menneet voi kutsua järjestäjän avuksi silloinkin. 

Selviytymisideoita muutamaan eri tilanteeseen: 

Vaihtoehto 1: Muutto iltapäivällä/illalla valmis: pura vain välttämätön iltaa ja huomista varten. Muista huomioida mitä tarvitset akuutisti samana iltana ja seuraavana päivänä, sillä tilanne voi olla se, että ehdit vain niin sanotusti heittämään kaiken uuteen kotiin ja purkaminen jää toiseen päivään aikataulun takia. 

Vaihtoehto 2: Muutto aamusta, vanha asunto oltava iltapäivällä valmis siivouksineen: vie kaikki tavarat uuteen tilaan ja mene tekemään vanhan tilan loppusiivous valmiiksi. Sen jälkeen pidä hengähdystauko (tilanteen mukaan 5 min tai pidempi), iloitse asian valmiiksi saamisesta ja onnittele itseäsi hyvästä työstä ja siitä että jaksoit tehdä asiat loppuun asti.  

Vaihtoehto 3: Aikaa muuttaa on 2 tai 4 viikkoa. Älä vie arjen tavaroita ensimmäisenä vaan kausitavarat joita ei juuri nyt käytetä. Käy läpi varastotilat ja muut asunnon säilytystilat. Tämä on vielä hyvä tilaisuus karsia ylimääräiset tavarat! Pakkaa esimerkiksi viikon tavarat kassiin ja käytä niitä muuton lähestyessä, siten saat muut vaatteet jo pakattua. 

Asiakaskokemuksia ja kommelluksia aiheesta: 

"Pyydä mahdollisimman monta ihmistä muuttoavuksi; lupaa juomaa ja ruokaa sekä illalla saunomista jos mahdollisuus siihen myös on käytettävissä."

"Älä hommaa pakettiautoa itsellesi muuten joudut muuttohommiin usein."

"Pakkaa viimeisenä petivaatteet ja merkkaa ne hyvin, koska niitä tarvitaan varmasti. "

" Ne mitä pakataan ekana, niitä usein tarvitaan viimeisenä. "

"Käytä weekendbagia omien tärkeiden tavaroiden kanssa, eli parin päivän henkilökohtaiset akuutit arkitavarat . " 

"Tee jotain joka päivä ennen muuttoa, älä jätä kaikkea viimeisiin päiviin."


Iloa päivään! Terkkusin Kajsa  

© 2022 Sirox oy (Y-tunnus 3334046-6), Paavolantie 37 D 24 ,34240 Kämmenniemi (Tampere)
Luo kotisivut ilmaiseksi! Tämä verkkosivu on luotu Webnodella. Luo oma verkkosivusi ilmaiseksi tänään! Aloita